maanantai 7. heinäkuuta 2014

Lomakelit iski sopivasti...

Kyllä kelpaa  nyt näillä helteillä aloittaa miehenkin lomansa.
Hällä alkoi nyt 2viikon loma ja ainakin alku on lupaava säiden puolesta. Aurinkoa ja yli +20 asteen hellettä.
Eipä sillä, tässä olemme alkuviikosta aikeissa vähän reissaillakin, joten se sopii mainiosti kun kotipaikkakunnallenikin lupaa hyvää säätä .
- Daa, koko suomi saa nauttia helteestä, joten eikähän sitä hellettä ole sitten mun kotipaikkakunnallakin, sikäli kun se kotimaassamme Suomessa vain on. Ja onhan se. *peukku sille!*

Tänään täytyy stressata vielä lomailuumme liittyviä asioita, ja yksi niistä on mm. kirjastossa käynti. On syytä palauttaa lainat ettei ne ala juosta sakkoa ja sitten joudu maksamaan moisia ensi kerran kirjastossa käydessään. :/ Ei olisi kiva ollenkaan.
Lisäksi täytyy pakata vähän vaatteita tälle meidän sakille. *mälsää ja sitten palattua alkaa se pyykinpesu ja tavaroiden takaisin laittaminen...*
No kaikella on hintansa ja minulle se on sitten kai tuo vaivan näkeminen asian eteen....

On kuitenkin aivan ihanaa mikäli suunnitelma onnistuu retkestä erään kuntopolun varrella olevalle makkaranpaisto kodalle. Olen nimittäin suunnitellut että tekisimme sellaisen retken kävellen suuremmalla sakilla ja sitten paistaisimme vähän niin kuin perille pääsyn merkiksi ja tankkauksena vaikka makkarat ennen kuin alkaisimme patikoida takaisin.
Äitini, Kertun mummo alkoi innoissaan asentaa kuulemma pyöräänsä taas lasten turvaistuinta, mikäli Kerttu ei jaksaisi kävellä. Enkä uskokaan että jaksaa kävellä mennen tullen, saati edes sinne, sillä muistaakseni matkaa tulee sinne n. ~5km. Eli mukava lenkki tiedossa- HELTEESSÄ!!!
Täytyy muistaa ottaa juotavaa mukaan ja minä meinasin että mikäli sinne lähdetään kävelemään niin täytyy kyllä ottaa pakastettua (jäistä) vettä muovipulloon minkä päälle laittaa hanasta normi kylmää, ja se jää pitää sen sitten kylmänä matkan ajan. *Peukku tällekin ajatukselleni*
Mikään ei ole ihanampaa helteellä kuin jäävesi.
- Tiedän että siitä voi joillekin tulla vatsanpuruja tms. ja että aivan jääkylmää  vettä ei taideta edes suositella juotavaksi helteellä... siitä huolimatta. En minäkään niin Super kunnossa olen että heittämällä tuollaisen matkan tekisin. ;)

Mitäs muuta...
No eipä kai kun kellokin tulee sen verran että täytyy käydä viemässä vielä wc-paperihylsyjä kaverin hiirille ennen kirjastoon menoa. Joten toivottelenkin ihan vain varmuuden vuoksi kaikille IHANAN LÄMPÖISTÄ JA LEPPOISAA HEINÄKUUTA!

Naattikee aaringosta ja sen lämmöstä.
Jospa tässä piäsis vähän etes lasten varpaeta kastelemmaan järvessä. ellei se sinilevä oo nyt riesana joka paekassa... :/ Ärh ja murrr...
Mutta seijjoo niin välikskään, mut oeshan se mukava tok veekkonen ollunna käävä rannallakkii muuten ku vuaen totteemassa jotta:
- Näkkyy siinä olovan vielähhii vettä ja ihan taetas olla rantaan ja pohjaan asti..

Elekeekkä unohtee sitä jiätellöö. Va muistakkee työ kohtuuvella sitäkii syyvvä, ettee oo sittä syksyllä kaahee morkkis ku on elopaeno sen syömisen taotta noossunna huippulukemiinsa, jotta piäsettä ommiin ennätyksiinnä vielä.
Liikkuva pittää ja mikäs se sen mukavempoo kesäheltehillä onkaan kun liikkuva iliman atova. Aatossa kun vuaen hikkoo ja tunteet kuumennoo entisesestään ihan turhaan.

Niin ja tärkein tok meenoo uhohtuva:
Jos työ määttä sinne vesille venneillä niin koittoota työ olla immeisiks, pankoo ainahhii lapsillenna ja lapsenlapsillenna pelastusliivit piäle vaekka hyö ossoissii uijja.
Ja elekee käättäkö siellä vesillä ollessanna sitä roljotinta, siitä kun ee oo ku haettoo vuaen.
Sanomista tulloo eekä niitä muistoja taeja etes aeka kullata jos niikseen vuaen tulloo.
Ja ennen kaekkee siitä sen roljottimen käätöstä suap ite vielä kaapantekijäesinä piätaavin ja mersaeraoven vaekka vuaen järvellä tahi lammella oessiin seeloomassa.
Elä seeloo seelingissä vaan ota tok veekkonen järki kätteen ja selevistä päen ulappata kohen.

No nyt minä lähen sinnä minne pitikii ja minne olin lähtöö tässä jo valamistellunnakkii... että ee muuta ku heeppa.
(ja reklamaation voi jättää kommenttiosaan jos ei tykännyt tuosta savonmuteisesta loppuosasta ;) ) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti