perjantai 9. elokuuta 2013

Peeerjantai!

Olipa kiva, suorastaan jopa yllättävää tälläiselle viikkopöllölle, kuin minä huomata (*lue: tajuta) eilen olevan viikonpäivistä torstain jo menossa!
Sillä laskukaavalla se viikonloppukin hujahti lähemmäksi melkoisella harppauksella.
Eilinen oli varsin sateinen. Niin myös yö ja tämä aamu. Nyt alkaa selkenemään.
Aurinko kaivaa itseään pilviverhon takaa esiin. OI ihanaa!

Eilen luin kaverini leiponeen pullaa. Ajattelin tapani mukaan kuten aina pullanleivonnan ollessa kyseessä että "miten viitsii..." se kun on mielestäni jokseenkin "suuritöistä" kun harvemmin tulee tehtyä. (lieneekö tuossa se syy sitten...)
Noh, lueksin sitten iltapäivästä jonkun blogia ja siellä tuli vastaan TAAS kerran pullanleipominen. En tiedä oliko syy intooni sitten mikä, mutta aloin miettiä kun ulkona ei juuri sillä hetkellä satanut että "josko minäkin leipoisin pullaa ja kävisin ostamassa hiivapalan!?"
Niinpä tuumasta toimeen. Lapset tuntuivat olevan asiaa kohtaan myötämielisiä että pullaa saisi tehdä. Eikun kauppaan. Pääsin ihan itsekseni sinne. Isäntä jäi kaikkien lasten kanssa kotiin. Kello lähenteli jo 18 kun aloin taikinan tekoon, mutta mitäs siitä!
Niinpä niin, tein sen mielestäni "sotkuisen" homman elikkäs taikinan ja leivoin sitten vaniljakreemi-vaniljarahka kierrepullia. (kuvaa en tullut ottaneeksi jälleenkään).
Pettymyksekseni se taikina maistoi hieman...oudolta? kun kupin laitoin pesuun.
Mietin missähän vika? Mitähän olin unohtanut siitä?..mielestäni kun olin edennyt ohjeen mukaisesti KAIKKEA laittaen mitä ohjeessa sanottiin.. kovin oli tuimaa.
(Ja tuimalla tarkoitan tässä meidän murteessamme nyt "suolatonta/mautonta". SUOLAA muistin kuitenkin 100% varmasti laittaneeni joten siinä se ei voinut olla...)
Myöhemmin, kun pullat oli paistettu ja kahvitkin keitetty aloin miettiä josko sittenkin se sokeri olisi unohtunut laittaa, vaikka purkkia pöydällä käytinkin... Ai että!
Koitin korjata tilannetta tekemällä pullien päälle tomusokerista sen lillingin...ei tuntunut auttavan toivomallani tapaa...kovin oli mautonta pulla sisältä vaikka päällä ohkainen (luruksi sekin meni) kerros sokerililliä olikin.
Siitä tuli sitten terveyspullaa! ;D hahaaaaa!!!!
Harmi sinällään kun sen kerran kun MINÄ teen pullaa niin siinä pitää jotakin mennä pieleen.
No nyt kävi näin...

Tänä aamuna heräsin ja mietin, mistä päiväksi evästä, kun isäntä tulee syömään ruokatunnilla. Oli varastot varsin "köyhät"joten niinpä paistoin kananmunia ja lihapullia lämmitin sekä lapsille laitoin yhdet grillimakkarat uuniin tehden niistä "käpymakkarat" ristikkoviilloilla. :D
Jokaiselle kelpasi!

Nyt sitten voisin koettaa käydä nopsaan läpi Fb:n kirppissivut joihin tein myynti-ilmoitukset meillä myynnissä olevista lasten tarvikkeista.(vaunut, sitteri sekä atk-pöytä-> ei ole luettavissa kovin `lastentarvikkeeksi`mutta siitäkin ilmon sinne tein.)
Saisi entisiä joutilaaksi jääneitä tavaroita pois ja uutta sitten tilalle, tai noh, saisi ainakin hetkeksi sitä TILAA ennen kuin sen täyttäisi jollakin muulla töryllä.

Aurinkoista viikonloppua jokaiselle!

4 kommenttia:

  1. :) Meilläkin pullapäivä eilen.

    VastaaPoista
  2. :) Minä olen aina ihan päivissä sekaisin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooooh! Minulla on siis kohtalotoveri tässä (-kin) asiassa. Kivaa!

      Poista