torstai 27. kesäkuuta 2013

Aamun pölinöitä..

Lapset nukkuu vielä, onhan kellokin vielä VASTA 06;32.
Heräsin itse klo 05 kun miehen kello soitti hänet hereille ja oli niin luvattoman KUUMA!
Meillä kuivuus jatkuu. Eilen kyllä se ukkonen jyrisi ja näin jonkun salamanvälähdyksenkin kaukaisuudessa mustissa pilvissä, mutta se ei jaksanut tulla meille.
Ukkostutkaakin katsoin niin kuinka ollakaan, me olimme kuin jollain `kaistalla`jota salamat kiersi ilmeisesti sateineen. PÖH!
Sitä vettä kaivattaisiin jo täälläkin.
Onni asiassa on se (-jos jotain hyvää pitäisi asiasta kuitenkin keksiä) että me emme enää ole oman vesikaivomme varassa vaan meillä on kunnallistekniikan kautta vesiliittymä. Tosin eihän se estä sekään etteikö vesi voisi loppua,mutta kenties todennäköisyys pienenee kuin ollessasi oman kaivon varassa.

Asuessamme silloin maaseudulla sen oman kaivomme varassa, meillä riitti kaivossa vesi-toisin kuin naapurillamme jolta oli kaivosta loppunut vesi ja hän olikin ottanut sittemmin vesiliittymän sinne maaseudulle. Koitti houkutella meitäkin ottamaan, varmaankin kustannusyistä, ettei olisi joutunut ihan kokonaan sen putken vetoa maksamaan yksin, sillä liittymästä oli jonkin verran matkaa. (Me olisimme olleet miltei sen hänelle vedettäväb liittymän matkan puolivälissä, mutta koska meillä kaivo melkein tuli yli, niin emme lähteneet siihen mukaan, vaikkakin se olisi ollut jonkinlainen turvakin vastaisuudenvaralle.)

Kuorin perunat jo valmiiksi kattilaan ensin jonka jälkeen pesin tässä joutessani lattiat. Ei oikein voi kuvitella nukkuvansakaan kun on niin KUUMA!
Petivaatteet meinasin pestä meidän sängystä ja vaihtaa puhtaisiin vielä. Kunhan nyt hetken huilin.. ;)

Kuikuilin minun ruoka-, tai paremminkin herkkuohjeitani silmitellen pyhää jolloin meidän Lanttu täyttää sen tasan 7kk.
(Ja tiedoksi nyt kaikille että EI meillä juhlita jokaista lapselle täyteen tulevaa tasakuukautta!)
Olkoon ne herkut sitten pyhänä Lantun 7kk täyttymyksen lisäksi Kertunkin alettua tekemään pönttökakkoja!!!Wohou!!! Sekä unohtamatta Lantun 1.hammasta jonka huomasin tässä tiistaina. :) Sekä menköön sekin asia vielä samoille herkuille/juhlille, että Lantun silmä on alkanut näyttää parantumisen merkkejä!!!
Niin se aika menee. Voi että olen iloinen näistä kaikista asioista. :)
Niin, mietin josko leipoisin vaikka "käänteisen" tiikerikakun- kukapa arvaa millainen se sellainen tiikerikakku on? *hih hih...*
Tai sitten jos kokeilisin vaahtorkarkki muffineja (en ole koskaan niitä tehnyt), tai kääretortun jollain täytteellä kuten esim. mansikkahillo+diplomaattikreemi/ kuningatartäyte diplomaattikreemillä/suklaa mousse täyte....etc. Onhan niitä vaihtoehtoja.
Tai Vilhelmiina-keksejä (jotka on jokseenkin työläitä taikinansa `kuivuuden`vuoksi työstää..mutta olisivat NIIN HYVIÄ valmiina...)
Saa nähdä, vaihtoehtojahan on ;)

Tänään pitäisi ostaa siis tarvikkeita-riippuen siitä mihin tarjottavaan päädyn sekä tietenkin kahvia. Kahvi ei meillä riitä tätä päivää hyvä jos iltaan pääsemme tai pääsemme omalla sakilla jos ei kukaan tule käymään, sitten turvauduttava siihen vähiten vieraanvaraisimpaan eli pikakahviin...xD Sitä vähän ilkeä alkaa tarjoamaan kelleen.
En usko kyllä tänään kenenkään käyvän, sillä suurimmalla todennäköisyydellä ne/he jotka meille saattaisi tulla ykskaks on appivanhemmat ja he kävivät eilen illasta. On siis olettamuksella ilta oman perheen kesken tiedossa. Vaikka vannomatta paras!

Luottoystäväni 11.hääpäiväkin häämöttelee jo viikon päässä. Niinpä illalla aloin korttia väkertää hälle lähetettäväksi. Kai se kaason kuuluu sen vähän muistaa heidän suurta juhlapäiväänsä ;) Viime vuonna keräsin porukkaa ja muistimme heitä rahallisesti heidän tehdessään 10.hääpäivän kunniaksi matkan Lontooseen. Olivat oikein positiivisesti yllättyneitä siitä... Mietin vain kuinka voisin huomioida heidän poikia, jotka ovat varsin fiksuja koulukkaita jo. (ensi syksynä tulevat 1. ja 2.-luokkalaiset). Kenties en mitenkään... tikkarit heille kortin mukaan? :D hahahaaa... hieman olen huono miettimään asianomaisten perheen muita perheeseenkuuluvia jäseniä...mutta eihän se tavallaan heihin liitykään se juhlapäivä vaan heidän (poikien) isään ja äitiin joiden se päivä on mikäli oikein aletaan pilkkua viilata. Kenties poikia voisi koittaa muistaa joskus heidän synttäreinänsä...Paino sanoilla "...koettaa MUISTAA!".
No juu, Kenties käyn kippaamassa sangollisen vettä kirsikkapuilleni nyt, sillä taivas ei sitä näytä antavan...kuivavat mokomat pystyyn sillä istuttaessani niitä huomasin tuon meidän maan, mihin ne istutin olevan hyvin hyvin kuivaa.

Mukavaa aluillaan olevaa viikonlopun alkua!

4 kommenttia:

  1. Voi miten hyviä uutisia näin PALJON täällä, ihanaa! Kyllä herkuttelu on niin ansaittua, että ilman muuta leivot jotain hyvää! :) olisko se käänteinen tiikerikakku vähän niinku suklaakakku jossa on valkonen raita? ;D

    Meillä taas oli eilen kaksi todella kovaa ukkoskuuroa, ilmatieteenlaitos antoi oikein varoituksen maakuntamme alueelle että on vaarallisia ukkosia. Kyllä täällä paukkui ja jytisi, ikkunat helisi ja kun löi maahan niin tuntui ihan "persuksissa" asti kun sohvalla istui. Että täälä ainaki on saatu taas osottaa kunnioittavaa asennetta tätä osin kaunistakin, mutta aika kammottavaa luonnonvoimaa kohtaan.
    Toivottavasti sielläkin ilma puhdistuisi, mutta en tietenkään toivo mitään vaarallisia myrskyjä sinne! Nyt täällä on hyvä ja raikas ilma, tosin kostea. Siis ei sada, vaan ilmankosteus on tosi korkealla.

    Mukavaa viikonloppua! Ja onnea arvontaan, jännää nähdä miten käy ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi sanoa kuin että oletpa perheesi kanssa oikea ONNENMYYRÄ saatuasi sadetta, vaikka se ukkonen pahana onkin monissa paikoin ollut.
      Ihmettelen niin suuresti kuinka se ei jaksanut sataa pisaraakaan meille.
      Senkin vuoksi hieman keljuttaa, kun sai lukea uutisista että jossainpaikoin on ollut sateen vuoksi ihan tulvia!
      Olisi osa siitäkin tulvia aiheuttaneesta vesimäärästä satanut tänne, niin ei olisi tarvinnut ns."kalliilla kantovedellä" kastella puutarhassa taimia.. Sankko rojotti koko yön odottaen täyttymystään, edes paria pisaraa, mutta ei antanut yhtään. Tylsää.
      Ja täällä ei sadetta näyttäisi olevan tulossa ilmeisesti (jos ennusta pitää paikkaansa) niin ennen sunnuntai-maanantain välistä yötä... :/

      Poista
    2. Ohhoh, no johan on kuivaa siellä! Toivotaan nyt edes vähän sadetta. Täällä on monena päivänä ollu tosi harmaata ja sateistakin että ihan mielellään taas tänne ottas aurinkoa ja sadetta vois tulla vähän sinne ;)

      Blogissani on muuten haaste sinulle, vähän erilainen kuin "normihaasteet" :) Tartu, jos jaksat ;)

      Poista
    3. Haaste otettu vastaan ja tehtykin jopa. Toivoakseni edes sinne päin kuin se ohjeessa oli tarkoitus. Taisi tulla jokseenkin sekava minun versiostani, mutta sehän saikin olla `sellainen`kaiketi, kun siinä sai huijata tms. XD
      Ottakoon siitä nyt sitten selvää vaikka sanonnan "Elävä-Erkki!" :D

      Poista