maanantai 29. huhtikuuta 2013

Riisisuklaata...

Innostun heti, olen ihan suorastaan LIEKEISSÄ jos minua pyydetään kirjailemaan/ antamaan ohje johonkin `tekeleeseeni` :)
Aivan kuten Ruska pyysi nyt tekemäni riisisuklaan ohjetta, en meinaa pysyä niissä housuissani, kun en tiedä mistä aloittaisin :D
Alla ohje kuten minä sen tein.

       Riisisuklaa
125g kookosrasvaa (käytin itse tavallista voita, syystä että en pidä kookosrasvan mausta)
2½dl tomusokeria
1 dl  kaakaota (laitoin itse ½dl tummaa leivontakaakaota ja ½ kaakao-amareton makuista)
1L riisimuroja

* Sulata rasva.
* Sekoita kuivat aineet keskenään.
* Kaada joukkoon kuuma rasvasula ja työstä seos nopeasti tasaiseksi.
* Levitä seos pellille leivinpaperin päälle levyksi tai lusikoi pieniä haluamasi kokoisia kasoja.
* Anna kovettua viileässä.
 - HERKUTTELE!
(Säilytä viileässä-> murenee lämmetessään, ei kestä kasassa. Oli jokseenkin muruista syötävää muutenkin kun pitihän sitä testimaistaa.. )

VINKKI:
Jos et pidä kookosrasvanmausta niin sen voit korvata (aivan kuten minäkin tein) tavalisella leivonta voilla.
Ovat myös kivoja viedä vaikka lahjana kun tekee pieniin foliovuokiin ja pakkaa kauniisti.

4 kommenttia:

  1. Kiiitos ohjeesta!

    Eikä kuulosta edes vaikealta, noita on kyllä pakko kokeilla tehdä itsekin! Nyt on projektina vappumunkkien teko, joten tämä sitten myöhemmin, mutta testaan varmasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan vappu ja munkki, meillä olisi ollut totaalisesti munkiton vappu ellei anoppi olisi äsken käynyt niitä tuomassa meille. Ei sillä, kun lapset on jokseenkin pieniä vielä, niin ei ne osaa kaivatakkaan niitä...vielä.
      Tarttee kai tässä jonkun vuoden päästä niitä alkaa jos ei anopin opissa niin itseopiskellen sitten kokeilemaan ja jännäämään palaako omanahka vai talo. :D

      Poista
  2. :D jään pohtimaan, että voisinko tätä syödä, kun en karkkia syö... ,;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin sanoa että johtunee varmaan tomusokerista, mutta on aikas imeliä!
      Tiedä sitten mikä vaikutus oli sillä kun käytin itse tomusokerin määrästä ½dl mansikkatomusokeria. Eli tavallista 0 mansikanmakuista tomusokeria laitoin, kun epähuomiossa olin ostanut sellaista. Ei sillä, eipä sitä ainakaan ulkonäössä huomannut, sillä se kaakao värjäsi kyllä sen mahdollisen pinkkiyden yli niin hyvin. Mutta jäinpä vaan miettimään...

      Poista