keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Soppapäivä.

Tätä on tehnyt mieli jo jonkin aikaa ja eilen taas suunnitelman muutoksen seurauksena se siirtyi tälle päivälle, eli teen ihan itse hernekeittoa!
Mitenkähän se sattuikin juuri perinteiselle torstaille joka on niin kauan kuin minä muistan, niin se perinteinen hernekeitto päivä :D

Illalla kävin ensin ratikelkasa Kerttua vetäen viemässä kirjeen postiin jonka jälkeen olimme takapihalla ja teimme sinne pienen lumiukonkin.
Sitten otin Lantun mukaani vaunuilla ja Kertun jäätyä jo sisälle hain saapuneen ärräpaketin + ostin hernekeitto tarpeet. Kotiuduttuamme laitoin miltei heti herneet likoamaan ja nyt ne onkin keittyneet jo reilut 1½h ajan. Nyt kun tämän kokin pikkuinen apulainenkin on herännyt. niin pian hän saa liittyä keitonvalmistuksseen kun ruskistamme jauhelihan. Neiti saa sitten lappaa sen herneiden sekaan samoin kuin äidin pilkkoman sipulinkin.

Tunnustetaan tässä nyt sitten (häpeillen) sekin, että en ole tähän ikääni vielä kertaakaan aikaisemmin valmistanut kyseistä ruokaa itse.
Kerta se on ensimmäinenkin ja nyt se kerta minulla koitti. Tänään 28.2.2013 alkaen aamulla klo 06 :)
(Tällä hetkellä klo on 7:46 - Ihan vaan tiedoksi niille joitä ärsyttää se kun tämän bloggerin kello tai minkä liekään EI OLE OIKEASSA. Että EI tarvitse luulla minun keskellä yötä keittoja keittelevän! JA KUN MINÄ EN EDELLEENKÄÄN TIEDÄ MISTÄ SEN SAA OIKEAAN!!!! AArrgh!)
Nyt kun olen saanut taas purkaa paineet, ja selvinnyt mielestäni varsin järjissäni tuosta "kello-kilaristani" niin voinen jatkaa taas elämää normaalisti alkaen ruskistamaan sitä jauhelihaa pikku-apulaiseni kanssa.

Ai niin, äsken Kerttu meni lieden ohitse missä herneet nyt ovat kiehumassa. Hän sanoi siinä:
- Äiti...?
- No mitä?, kysyin samalla kun syötin Lanttua sohvalla.
-... tuokkuu hyvälle!

Jospa se maistuisikin myös ;)

 

4 kommenttia:

  1. :D ei minua ole häirinnyt tuo kellon "väärässä" oleminen. Itsekin ajastuksella usein kirjottelen, joten eihän ne asiat sillä hetkellä tapahdu. Onko bloggerissa jotkut aikavyöhyke-asetukset?
    Hmmm, voisin kysyä yhdeltä blogi-expertiltä. :)
    Minullakin ollut tekolistalla hernari, täytyisi muistaa laittaa herneet likoamaan.

    VastaaPoista
  2. Hei,
    Sain viestiä, että sinulla on ongelmia blogin kellon kanssa :)
    Tässä ohjeet:
    Mene "kojelaudalta" kohtaan Asetukset. Valitse kohta Kieli ja Muotoilu. -> Aikavyöhykkeen kohtaan valitse valikosta (GMT +02:00) Helsinki.
    Siinä on sitten alapuolella myös muita säätöjä joita voit laitella :)
    Muista tallentaa asetukset oikealta ylhäältä.

    VastaaPoista
  3. Kyllä sää ymmärsit ihan oikein :D
    Sain viestiä, että tarviit apuva kellonajan kanssa?! Joku oli kuulema vetäny hernettä nenään kun väärät ajat näkyy. Lieneekö sitten väärä blogilinkki lipsahtanut.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  4. Asetukset -> kieli ja muotoilu -> Aikavyöhyke (Helsinki)
    Siinä sinulle ohje kellon laittamiseen oikeaan aikaan. =)

    Satunnainen vierailija

    VastaaPoista