keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kakun tuoksua.

Neuvolassa oli kaikki Ok.
Hemppakin oli noussut 17päivän lisärautalääkkeen ansiosta 112;sta 124;n. :)
Pissa: miinus, verenpaine 109/80, painoa oli tullut lisää 3viikon aikana +390g.

Sain neuvolasta KELA:lle vietäväksi todistuksen joka tarvitaan äitiys-ja vanhempainrahan hakemiseen. Kiikutin sen perille KELA:lle ja sitten kaupan kautta kotiin.

Mielessä oli että NYT jos koskaan olisi syytä leipoa, sillä perjantaina tuskin enää ehtisin kun Kerttukin tulee jo aamusta. Ja huomenna voisin sitten vaikka vaan olla ja nauttia "lapsettomasta" vuorokaudesta.
Niinpä mietin kaupassa kuumeisesti, "Mitä ihmettä tulikaan erääseen kuivakakkuun, paitsi kananmunia, sokeria ja vehnäjauhoja..."
Mielikuva oli joko kermaviilistä tai maitorahkasta.
Ostin kuitenkin maitorahka purkin, kun oli -30% alennuksessa sopivasti 1 prk.
Kotona selasin ohjekirjastani ja huomasin että toiseen kakkuun jota muistelin, tuli omenasosetta(tai paistonkestävää hilloa) ja toiseen maitorahkaa.
- NAPPIVALINTA oli siis ostaa sitä maitorahkaa.

Niinpä lopulta tulen tekemään kummankin, sillä mieleni tekee nyt jotakin OMATEKEMÄÄ kahvikakkua, jossa mieluusti olisi rusinoita (toiseen näitä tulikin 2dl) ja toiseen tuli käyttää muutenkin se ostamani maitorahka, sillä en ollut aikeissa enää alkaa sitä säästämäänkään.

Ainahan voin viedä osan kakuista sinne toiseen kotiin pakastimeen ja onpahan nyt sitten kahvin kanssa tarjolle kahvileipää jos sattuu kahvihammasta kolottamaan tai vaikka joku vieraskin eksyilemään meille :)


Itävaltalainen kanelikakku
150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3tl kanelia
2tl vaniljasokeria
2dl rusinoita
2dl omenasosetta (käytin itse piltti hedelmähyvesosetta 2prk)

~Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

~Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen omenasoseen kanssa.
(itse valuttelin tässä välissä aina välillä rasvasulaakin sekaan.)

~Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

PAISTA 175*C n.1h.



Kaneli-rahka kakku
100g voita
1½dl sokeria
1 muna
1prk maitorahkaa (250g)
2tl vaniljasokeria
2tl kanelia
3dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

~Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna.
~Sekoita rahkaan kaneli ja vaniljasokeri.
~Sotke sooda vehnäjauhoihin.
~Lisää jauhot ja rahkaseos voi-sokerivaahtoon ja vatkaa taikinaa sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.
~Kaada taikina vuokaan. (jos teet muffinsseja niin annostele vuokiin)

Paista 200*C n.15-20min (HUOM!!!! Tämä paistoaika tehdessäsi muffinsseja! Muuten paistoaika pidempi riippuen millaisessa vuoassa paistat.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti